Οι Διακονούντες τον Ιερό Ναό

Ιερείς

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΑΚΟΣ

p.ntakosΓεννήθηκε στο χωριό Νομή Τρικάλων. Φοίτησε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκης. Μαζί με την πρεσβυτέρα Δέσποινα ευτύχησαν να ιδούν δύο τέκνα, τον Χρήστο και τον Δημήτριο.

Μετά την στρατιωτική θητεία «εφυτεύθη» στον «αγρόν» της παναγίας Ιεροσύνης, χειροτονηθείς υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Δωροθέου. Αρχικά διορίσθηκε ως εφημέριος στο χωριό Κλωκοτός Τρικάλων. Το 1966 μετατέθηκε στο χωριό του, την Νομή, και υπηρέτησε μέχρι το έτος 1984 μετατεθείς στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, όπου υπηρετεί συνεχώς μέχρι και σήμερα ως Προϊστάμενος. Παραλλήλως εξυπηρετεί και τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Τρικάλων.

Η τοπική Εκκλησία διά του ποιμενάρχου της Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκον Διακονίαν αυτού, τον εχειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο το έτος 1988.

Από το 1999 είναι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

 

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΔΟΥΛΑΣ

pGeorgiosGradouloasΚατάγεται από το Διαλεκτό Τρικάλων. Έχει φοιτήσει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Είναι επίσης πτυχιούχος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής. Εχρημάτισε Λαμπαδάριος στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων και Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων. Μαζί με την πρεσβυτέρα Καλλιόπη έχουν τρία τέκνα τον Ιωάννη, την Ειρήνη και την Ευαγγελία.

Χειροτονήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟ τον Σεπτέμβριο του 2001. Υπηρέτησε ως εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρογγίων μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2003. Από 1η Φεβρουαρίου 2003 υπηρετεί ως εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων έχοντας στην ευθύνη του τον τομέα νεότητος και φιλανθρωπίας της ενορίας.

Χειροθετήθηκε Πρωτοπρεσβύτερος την 1η Ιουλίου 2011 από τον οικείο Ποιμενάρχη κ. ΑΛΕΞΙΟ.

Από τον Μάρτιο του 2003 μέχρι και σήμερα είναι ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως. Παραλλήλως από το 2006 είναι ο γενικός υπεύθυνος των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Πύρρα.

Με διορισμό του Σεβασμιωτάτου, από το έτος 2009 ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου στον Σύνδεσμο Αγάπης και Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

 

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΟΥΛΑΣ (+2004)

p.apostolosnoulasΓεννήθηκε στο χωριό Ρίζωμα Τρικάλων. Απεφοίτησε από το τμήμα Ιερατικής Επιμορφώσεως της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μαζί με την πρεσβυτέρα Παρασκευή ευτύχησαν να ιδούν δύο τέκνα, την Ειρήνη και τον Νικόλαο.

Χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γρεβενών Χρυσόστομο το 1961. Έκτοτε υπηρέτησε αρχικά ως εφημέριος στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Ποντινής Γρεβενών, στην Νάουσα και γενικότερα την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας για να καταλήξει το έτος1986 στην πατρίδα του, τα Τρίκαλα. Από την 20ην Νοεμβρίου 1987 μέχρι και την 30ην Οκτωβρίου του 2003, που συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε τον ενοριακό της Παναγίας Επισκέψεως.

Χειροθετήθηκε Πρωτοπρεσβύτερος στις 21 Νοεμβρίου 2003 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟ. Κοιμήθηκε την 2α Μαρτίου 2004.

 

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΝΔΙΣΤΑΣ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΤΕΛΗΣ

p.ntelis

 

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

p.konstantinidis2

 

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

0032011-2013
 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ενοριακού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων κατά την τριετίαν 2011 έως 2013 απαρτίζεται από τους:

  1. Πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Ντάκο, Πρόεδρο.
  2. κ. Δημήτριο Μόκκα, Αντιπρόεδρο.
  3. κ. Γεώργιο Καράση, Γραμματέα,
  4. κ. Αχιλλέα Νίκου, Ταμίας καί
  5. κ. Θεόδωρο Διβάνη, Μέλος.

100 1690 2008-2010


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ενοριακού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων κατά την τριετίαν 2008 έως 2010 απαρτιζόταν από τους:

  1. Πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Ντάκο, Πρόεδρο.
  2. κ. Θεόδωρο Διβάνη, Αντιπρόεδρο.
  3. κ. Δημήτριο Μόκκα, Γραμματέα,
  4. κ. Αχιλλέα Νίκου, Ταμίας καί
  5. κ. Γεώργιο Παιδή, Μέλος.

Ιεροψάλτες

23112011 2ΔΕΞΙΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1971, σπούδασε αρχικά στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.. Παράλληλα φοίτησε στη Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών απ’ όπου έλαβε το «Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής», στην οποία διδάσκει ως καθηγητής. Ασχολείται από τα νεανικά του χρόνια με την ψαλτική, με έντονη και συνεχή παρουσία σε πανηγύρεις και αγρυπνίες Ιερών Ναών και Μονών ανά την Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει ως μέλος σε πολλές χορωδίες. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στη Βοιωτία και στο Ναό μας είναι Πρωτοψάλτης από το 1996.

23112011 3ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΟΡΚΑΚΑΚΗΣ

Κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης, όπου και διδάχτηκε τη Βυζαντινή Μουσική. Είναι συνταξιούχος καθηγητής Θεολογίας και μέλος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός». Υπηρέτησε το αναλόγιο ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Νέο Ρύσσιο, αλλά και σε όλα τα μέρη όπου εργάστηκε ως καθηγητής ξεκινώντας από τα Δωδεκάνησα (Κάσο, Λέρο, Ρόδο), στην συνέχεια στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Bielefeld στην Γερμανία και τέλος από το 2001 μέχρι και σήμερα ως Αριστερός ιεροψάλτης στην ενορία μας.