Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο

…Στις δοκιμασίες οι Έλληνες
προσβλέπουν στην στήριξη της Εκκλησίας

Την περίοδο αυτή γίνεται ευρύτατος λόγος για την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία δυστυχώς άγγιξε και την πατρίδα μας, ίσως σε μεγαλύτερη ένταση, από διάφορα αίτια. Και αυτό δημιουργεί συζητήσεις, προβληματισμούς και κατατίθενται προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.
 
Αυτήν την περίοδο, λοιπόν, πρέπει να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό η φιλαλληλία, η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η προσφορά στους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη. Κανείς δεν μπορεί να προφασισθεί ότι δεν τους γνωρίζει. Είναι δίπλα μας και τους συναντούμε καθημερινά. Είναι η χήρα γυναίκα, που ξενοδουλεύει για να μεγαλώσει τα παιδιά της· είναι ο άνεργος πατέρας, που πονάει επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειάς του· είναι ο ασθενής που δεν έχει ικανή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη· είναι ο μαθητής, ο φοιτητής, που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον πόθο του να σπουδάσει, όπως θα ήθελε· είναι ο πτυχιούχος που δεν μπορεί να αποκατασταθεί επαγγελματικά και να προσφέρει στην κοινωνία· είναι ο συνταξιούχος που στερείται τα αναγκαία για να αισθανθεί την θαλπωρή στην τρίτη ηλικία που βρίσκεται, και τόσοι άλλοι.
 
Έτσι, όσοι έχουν επάρκεια υλικών αγαθών πρέπει να προσφέρουν αυτοπροαίρετα ό,τι μπορούν περισσότερο στους αδελφούς τους εν Χριστώ που υποφέρουν. Πώς μπορεί κανείς να αισθάνεται τον Θεό ως Πατέρα, όταν δεν αισθάνεται τον πλησίον του ως αδελφό;
 
Θα θέλαμε να σας πούμε επιπλέον ότι η προσφορά σας, η ελεημοσύνη σας, γίνεται δεκτή από το Θεό, ευλογείται, πιάνει τόπο και γίνεται έργο κατά τον καλύτερο τρόπο. Και αυτά βέβαια δεν είναι λόγια δικά μας. Ας αφήσουμε την φωνή του Αγίου Ιωάννη τον Χρυσοστόμου που μιλάει για όλους όσους ελεούν και βοηθούν: «… τόσο μεγάλη είναι η δύναμις της ελεημοσύνης, που πρέπει να ξέρετε ότι οδηγεί εις τον ουρανόν με πολλήν παρρησίαν εκείνους που την εξασκούν».
 
Μέχρι 31-12-2011 το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο διέθεσε το ποσόν 10.475,00 Ευρώ για την ανακούφιση διαφόρων ενοριτών σε φοιτητικά επιδόματα, πληρωμές κοινοχρήστων, ενοικίων, ανεξόφλητων λογαριασμών, νοσηλίων σε νοσοκομεία κ.α.. Αν στο ποσό αυτό υπολογισθούν και η προσφορά σε είδος το Πάσχα και τα Χριστούγεννα σε 31 οικογένειες, ασφαλώς ξεπερνάει τις 12.000,00 Ευρώ.
 
Μπορείς να προσφέρεις όσα χρήματα θέλεις στο ειδικό κυτίο εντός του Ναού ή παίρνοντας την σχετική απόδειξη και εμείς αναλαμβάνουμε ό,τι χρειάζεται για την ανακούφιση των ενδεών ενοριτών μας.
 
Ένα μικρό λοιπόν ευχαριστώ που λέγεται από εμάς προς εσάς για τις ελεημοσύνες σας απέναντι στους αναξιοπαθούντες ενορίτες μας είναι ασήμαντο, μπροστά στο ότι η ελεημοσύνη σας δέεται ενώπιον του Θεού για την άφεση των αμαρτιών σας.
 
Συνεχίστε λοιπόν την ελεημοσύνη σας και την συμπαράστασή σας, με χαρά στο έργο του Θεού που μαζί προχωράμε. Σας ευχαριστούμε!

  


Εκτύπωση   Email