Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ (2014)

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως έγινε η εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας για να εορτασθεί το διπλό νόημα της εορτής της 25ης Μαρτίου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Απελευθέρωσης του γένους.

Ήταν μια γιορτή φτιαγμένη με πολύ αγάπη, μεράκι και προσπάθεια, απ’ όλα τα παιδιά, που σκοπό της είχε να τιμήσουν κατ’ ελάχιστον όλους όσους έχυσαν το αίμα τους, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Η όμορφη εκδήλωση αποτελούνταν από ύμνους, τραγούδια, ποιήματα, λόγους και μικρά θεατρικά δρώμενα με αφορμή την εορτή του Ευαγγελισμού και την Επανάσταση του Εικοσιένα.

Η εκδήλωση άρχισε ψάλλοντας όλοι μαζί το γνωστό Κοντάκιο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ».

Την μουσική επιμέλεια των τραγουδιών είχε η φοιτήτρια Παιδαγωγικής Θεανώ Χειράκη, ενώ την χορωδία διεύθυνε ο υπεύθυνος Νεότητος της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας.

Την διδασκαλία των θεατρικών αποσπασμάτων είχε η Φιλόλογος και Πρεσβυτέρα Καλλιόπη Καλούσιου-Γραδούλα.

Πράγματι με αυτήν την εκδήλωση όλα τα παιδιά κατάφεραν να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης στην καρδιά όλων των παρευρισκομένων. Το θερμό χειροκρότημα στο τέλος της εκδήλωσης ήταν δείγμα ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση τελείωσε ψάλλοντας όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.

Μετά το πέρας της εορτής όλα τα παιδάκια έλαβαν αναμνηστικό δωράκι, προσφορά του Ιερού Ναού.