diax30

Αγαπητοί Ενορίτες και προσκυνητές του Ιερού Ναού μας,

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, συντασσομένη με τις Διατάξεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, την εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών για τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του ιού COVID-19, και δεδομένης της σοβαροτάτης καταστάσεως, στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρος ο κόσμος, και προς αποφυγήν περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων, ανακοινώνει προς όλους τα κάτωθι:

1) Ο Ιερός Ναός Παναγίας Επισκέψεως θα παραμένει καθημερινά ανοικτός 8-10 το πρωί και 6-7 το απόγευμα. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. Η Θεία Λειτουργία και οι Ιερές Ακολουθίες δεν θα τελούνται.

2) Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης θα παραμένει ανοικτό κανονικά 8-13 το πρωί και 5:30-7 το απόγευμα. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. Δεν θα τελείται καμία Ακολουθία.

3) Οι καμπάνες θα ηχούν όχι προς προσκλητήριο πιστών, αλλά ως μαρτυρία ότι η Εκκλησία επαγρυπνεί και προσεύχεται! Από τώρα, και για όσο θελήσει ο Θεός, θα κτυπάω την καμπάνα, για να δίνω σύνθημα σε όσους από μας θέλουμε, να κάνουμε το σπίτι μας Εκκλησία. Να ανάβουμε το καντηλάκι μας, το θυμιατό μας, να διαβάζουμε το Λόγο του Θεού, να γονατίζουμε και να προσευχόμαστε θερμά, μαζί με τους οικείους μας, για όλο τον κόσμο.

4) Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως θα τελείται, προς αποφυγή συνωστισμού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο τηλέφωνο του Ναού 2431033671 τις ώρες που αναφέραμε πως θα είναι ανοικτός.

5) Αναβάλλονται προσωρινώς όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως.

6) Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου.

7) Καλούνται, επίσης, όσοι μέχρι τέλος Μαρτίου οργανώνουν μνημόσυνα προσφιλών προσώπων όπως επικοινωνήσουν με τον Εφημέριο τηλεφωνικά, καθώς αυτά θα τελούνται επί του τάφου, μετά κολλύβου.

8) Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ» μέσω της συχνότητος των 102 FM θα αναμεταδίδονται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες. Επίσης το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι TV10 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών μέχρι το Πάσχα θα μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση από διαφόρους Ναούς της πόλεως Ακολουθίες.

9) Υπενθυμίζουμε ότι κάθε βράδυ 10:00 -10:15 μ.μ. αναπέμπουμε, ο καθένας από το σπίτι του, προσευχές και δεήσεις προς τον φιλάνθρωπο Θεό υπέρ της καταπαύσεως του πειρασμού.

Αγαπητοί μας αδελφοί, όλοι μας πονούμε και θλιβόμαστε για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε και καλούμαστε να διαχειριστούμε ως Εκκλησία και ως Έθνος. Ας δούμε την περίσταση αυτή ως ευκαιρία να βρεθούμε μόνοι μας με τον εαυτό μας και με το Θεό. Είναι ευκαιρία να δυναμώσει η Πίστη μας, να πεινάσουμε τον Χριστό, να ποθήσουμε τον Εκκλησιασμό μας, να εντείνουμε την προσευχή μας, να αναλάβουμε το μερίδιο της προσωπικής μας ευθύνης και να μετανοήσουμε, διότι «Ἡμάρτομεν, ἠνομήσαμεν, ἠδικήσαμεν ἐνώπιόν σου, οὐδὲ συνετηρήσαμεν, οὐδὲ ἐποιήσαμεν, καθὼς ἐνετείλω ἡμῖν, ἀλλὰ μὴ παραδῴῃς ἡμᾶς εἰς τέλος, ὁ τῶν Πατέρων Θεός» (εκ του Μ. Κανόνος). Διερχόμαστε «διά πυρός και ύδατος» όμως να είσθε σίγουροι ότι ο Θεός θα μας «εξαγάγει εις αναψυχήν».

Σας διαβεβαιώνω ότι και εγώ σαν πατέρας σας, θα προσεύχομαι για τον καθένα σας ξεχωριστά, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων της χώρας μας και όλους τους πονεμένους συνανθρώπους μας.

Εύχεσθε και για μένα.

Θάρρος αδελφοί μου!

Υπομονή, προσευχή και εμπιστοσύνη στον Θεό!

π. Γεώργιος


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ