Πανήγυρις εορτής Εισοδίων της Θεοτόκου στην ενορία μας

Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Επίκεντρο του εορτασμού ο παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων εκεί όπου φυλάσσεται και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας «Επισκέψεως», ένα από τα ιερότερα και πολυτιμότερα κειμήλια της πόλεως των Τρικάλων και γενικότερα της αγιοτόκου Θεσσαλικής γης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν και κατέκλισαν τον Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου με την επιβλητική της μορφή η οποία εικονίζεται Βρεφοκρατούσα και επιγράφεται «Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ», ονομασία συνηθισμένη στη βυζαντινή εικονογραφία, αλλά μοναδική ίσως στον ελλαδικό χώρο.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη ημέρα μνήμης των Ενόπλων Δυνάμεων Χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου παρουσία Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών της πόλεώς μας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας έγινε η εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας για τις Ένοπλες Δυνάμεις από τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Δημήτριο Γκαγκαστάθη.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεθέορτος εσπερινός όπου Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η έξοδος και η ιερά λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και ιερέων.

Με την επιστροφή στον Ιερό Ναό τελέσθηκε η Ακολουθία της αρτοκλασίας.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας ο οποίος με την γλαφυρότητα του λόγου που διαθέτει αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο και στις θαυμαστές «επισκέψεις» της σε κάθε πονεμένη ψυχή που αναζητά τις πρεσβείες και βοήθειά Της.

Ακολούθησε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Παναγία Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ Χρυσοστόμου.

Εμφανίσεις: 2356