Η Πανήγυρις για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ενορία μας

Mετά πάσης λαμπρότητος και με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε και εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών η κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, το επονομαζόμενο και «Πάσχα του καλοκαιριού», η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάστασή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίκεντρο του εορτασμού, εκτός των πανηγυριζόντων Ιερών Μονών και Ναών σε όλη την Μητρόπολη, ήταν ο περικαλλέστατος ιστορικός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως στην πόλη των Τρικάλων όπου και τις δύο ημέρες ήταν γεμάτος από πλήθος ευσεβών Χριστιανών όλων των ηλικιών, που με υπομονή περίμεναν καρτερικά να ασπασθούν την πάνσεπτο και χαριτόβρυτο εφέστιο εικόνα της Παναγίας «Επισκέψεως» υποκλινόμενοι με ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 14 Αυγούστου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής και η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας καθώς και στο νόημα και τη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής της Ορθοδοξίας μας.

Την κυριώνυμη ημέρα Τρίτη 15 Αυγούστου τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το ύψωμα της Παναγίας. Προ της απολύσεως ανεγνώσθη υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Γραδούλα η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εμφανίσεις: 2288